Det hele startet for 48 år siden

Det hele startet for 48 år siden

Det hele startet for 48 år siden da Bengt begynte i Janitsjarskolen. Han startet på baryton. Etter en stund sluttet kameraten hans, og Bengt ville jo naturlig nok slutte han også. Bengt (og alle andre) hadde enorm respekt for undervisningsleder Henning Børresen og Bengt brukte mange uker på å «manne» seg opp for å tørre å gå til Henning og fortelle at han ville slutte. Men til slutt gjorde han det.

Med skjelven stemme sier Bengt: «eeehh. Jeg har tenkt å slutte jeg….» Henning smiler og ser på ham som bare han kan. Han svarer «å nei du Bengt, du skal ikke slutte. Du skal begynne å spille tuba du!» Bengt svarer «åja»… og slik ble det… Bengt er svært takknemlig i dag for den avgjørelsen

Etter hvert har Bengt vært med på ganske mye. I korte trekk, fra 1972 til 2019:

Startet som musikant i Hamar Janitsjarskole i 1972. Etter hvert som han ble eldre ble han nybegynnerleder, aspirantkorpsdirigent, juniordirigent, tubainstruktør, og i dag er han aspirantleder sammen med Heidi Østby og dirigerer juniorkorpset. Han har fungert som leder av musikkutvalget i Janitsjarskolen i år. Har vært med i Vang Musikforening fra 1990 til 2018. Er med i Hamar Musikkorps i dag (fra 2016). Diverse blåsegrupper, kvintetter etc. Garden i 1982. Av andre musikalske aktiviteter kan nevnes pianist i Hamar Swing Quartet, leder og pianist i Vang Storband, pianist i Odd R. Antonsen Storband, i dag spiller han i Big Easy Band (storband med folk fra hele Hedmark), spiller i et eventband som kaller seg Radiofjes, spiller i en jazztrio med gode venner. Jobber også som frilans pianist, og har forskjellige oppdrag gjennom året. Han er også så heldig at han er dirigent for Norges eneste damestorband, Steens Dameavdeling.

Det er øvelser igjen fra torsdag 21.01.21 på Hamar kulturhus. Øvelsene blir tilpasset de smittevernreglene som gjelder til enhver tid.