HVORFOR SPILLE I KORPS?

Hvorfor spille i korps?

Skolekorps er den beste arena for å lære musikk, samarbeid og samspill på tvers av alder og kjønn. De yngste ser opp til de eldste, og de eldste opplever å være forbilder, noe som forplikter og motiverer. Alle jobber sammen for å skape god musikk og opplever at alle er viktige for at musikken skal bli bra. Det bygges mange gode vennskap og ungdommene lærer å ta ansvar for hverandre og for sin rolle i korpset.

Ungdommen har det gøy med musikken og får mange gode venner. Janitsjarskolen er en god felles plattform for barn og unge som generelt liker å drive med musikk, spille et instrument og være sammen med venner med felles interesser.

Mange gode pop- og rockeartister begynte sin karriere i korps – også Hamar Janitsjarskole. I korps sitter ingen på reservebenken – alle er med hele tiden! 

Korpset er en fin plattform for også å kunne drive med andre former for musikk. Det er mange korpsmusikere som også spiller f.eks piano, gitar eller fiolin. Det man lærer i korpset er absolutt overførbart til andre musikkformer og kan man spille ett instrument er det lettere å lære ett til. 

Korpsturer er noe man husker for livet. Noen ganger drar man utenlands, andre ganger drar man innenlands. Det er like gøy begge deler. Det som skjer på korpstur glemmer man aldri. 

Det er vist at musikk har en positiv effekt på læring generelt og at barn blir flinkere på skolen av å drive med musikk i alle former. Pensjonsalderen for en hobbymusiker er ca 100 år, så man kan trygt si at musikk er en hobby for livet!  
Søk
Driftes av Styreportalen AS